Nieuwe maand = nieuwe groenten. Onze favoriet? Pompoen!
Een simpel gerecht is deze all time favourite, pompoensoep! We eten in deze tijd graag een soepje, het is snel en makkelijk en ook erg voedzaam. Maak meteen een grote pan en vries de soep in, kun je er een paar keer van eten.
Ingrediënten (4 personen)
1 kg pompoen
400 ML kokosmelk
400 ML water
2 tenen knoflook
1 ui
1 theelepel gember
1/2 theelepel chilipoeder
2 theelepels korianderpoeder
1 eetlepel rode curry pasta
Olie om in te bakken
Koriander om mee te garneren
Materialen
Pan
Staafmixer
Bereidingswijze
1. Zet een pan op het vuur/kookplaat en verhit met olie, fruit de ui, knoflook, gember, kruiden en currypasta een paar minuten.
2. Schil de pompoen, snijd in stukken en voeg deze er aan toe. Bak kort mee.
3. Voeg de kokosmelk toe en 400 ML water.
4. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken op laag vuur.
5. Pak de staafmixer en pureer alles tot een gladde soep.
6. Serveer de soep in een kom of soepbord en garneer af met verse koriander en optioneel wat limoensap.
Eet smakelijk!